qatar selectie
Home » Blog » Qatar voetbal selectie en spelers WK 2022

Qatar voetbal selectie en spelers WK 2022

Wie zijn de spelers in de selectie van Qatar? Wat kunnen we verwachten van dit onbekende voetballand? In deze voorbeschouwing informeren we je o.a. over de kansen van Qatar op het WK 2022 en nemen we de Qatar selectie met je door. En uiteraard bespreken we wat er van de wedstrijd Nederland-Qatar verwacht kan worden.

Qatar voetbal selectie en spelers

Dit is de Qatar voetbal selectie tijdens het WK 2022.

Keepers: Saad Alsheeb, Meshaal Barsham, Yousef Hassan

Verdedigers: Pedro Miguel, Musaab Khidir, Tarek Salman, Bassam Al-Rawi, Boualem Khoukhi, Abdelkarim Hassan, Homam Ahmed, Jassem Gaber

Middenvelders: Ali Asad, Assim Modibo, Mohammed Waad, Salem Al-Hajri, Moustafa Tarek, Karim Boudiaf, Abdelaziz Hatim, Ismail Mohamad

Aanvallers: Naif Alhadhrami, Ahmed Alaaeldin, Hassan Al-Haydos, Khalid Muneer, Akram Afif, Almoez Ali, Mohamed Muntari

Lees hier alles over de Qatar voetbal selectie en spelers op het WK 2022. Qatar had als gastland de gemakkelijkste route naar het WK 2022. Als gastheer van het WK voetbal ben je namelijk rechtstreeks geplaatst. Dat cadeautje krijg je van de FIFA als organiserend land, om het thuispubliek te vermaken.

Omdat het de eerste keer is dat de Qatari zich op een wereldkampioenschap mogen presenteren, is het de grote onbekende. Wat stelt Qatar voetballend voor? Iedereen doet lacherig over Qatar als voetballand, maar is dat terecht?

qatar wk

Qatar voetbal WK 2022

Wie had dat ooit gedacht, Qatar als gastheer van een wereldkampioenschap voetbal? Toch kwam de naam van deze kleine oliestaat uit de envelop bij de bekendmaking in 2010. In het land werd het met gejuich ontvangen.

Veel liefhebbers en kenners fronsten echter de wenkbrauwen. Sommigen zijn zelfs ronduit negatief. Wat heeft een groot toernooi in zo’n klein voetballand te zoeken? Het land is vier keer kleiner dan Nederland en heeft slechts 500.000 autochtone inwoners.

De Qatari zelf zijn echter niet te houden en hebben het hele land in de afgelopen twaalf jaar verbouwd om het toernooi op een perfecte manier te laten verlopen. Alles is er dan ook op gericht om met de nationale ploeg een goede prestatie neer te zetten.

Jong voetballand

Waar voetbal in Europa al in de negentiende eeuw gespeeld werd, is de voetbalbond van Qatar pas zestig jaar oud en is sinds 1970 lid van de FIFA. Qatar is dus nog een jong voetballand, zoals er nog maar weinig op de wereld te vinden zijn.

voetballen qatar

Gestegen op FIFA ranglijst

Qatar is flink gestegen op de FIFA ranking. In 2010, toen het land het WK kreeg toegewezen, stond het nog 112e op de FIFA wereldranglijst in de buurt van landen als Suriname en Tanzania. Inmiddels is Qatar gestegen naar plek 51. Daarmee laat het toch behoorlijke voetballanden als Griekenlanden en Ivoorkust achter zich.

Nationale competitie Qatar

Toch is Qatar een klein voetballand op mondiaal gebied. De nationale competitie is echter een ander verhaal. Daar zijn door de jaren heen grote spelers naartoe getrokken. De broers Frank en Ronald de Boer en Wesley Sneijder zijn bekende Nederlandse voorbeelden. Andere sterren die hun zakken vulden in Qatar zijn o.a. Gabriel Batistuta, Toby Alderweireld, Marcel Desailly, Raul en Xavi.

Natuurlijk is het voor iedereen de vraag wat Qatar op het WK 2022 kan. Ze zitten in een poule met Nederland en met Afrika Cup winnaar Senegal, dus het behalen van de achtste finales zal een flinke kluif worden!

wk qatar

Kwalificatie Qatar WK 2022

Qatar had de simpelste route van alle landen als het om kwalificatie voor het WK 2022 gaat. Het land werd rechtstreeks geplaatst als gastheer en hoefde dus geen voorrondes te spelen in Azië.

Oefenwedstrijden

Qatar heeft zich in aanloop naar het WK 2022 vooral beziggehouden met oefenwedstrijden. Dat deden ze bijvoorbeeld op de Arab Cup en de Concacaf Gold Cup. Dat ging met gemengd succes. Er was winst tegen Honduras en er werd gelijkgespeeld tegen India (0-0).

Daarnaast mocht Qatar, op uitnodiging van de UEFA, meedoen aan het Europese kwalificatietoernooi. Qatar speelde in groep A tegen Portugal, Ierland, Servië, Luxemburg en Azerbeidzjan.

In 2019 nam het land ook al deel aan de Copa América, het kampioenschap van Zuid-Amerika. Daar werd de groepsfase niet overleefd.

Qatar uitslagen wedstrijden

Meest recente uitslagen van voetbalwedstrijden van het Qatarees voetbalelftal.

DATUMWEDSTRIJDUITSLAG
24/03/21Qatar-Luxemburg1-0
27/03/21Qatar-Azerbeidzjan2-1
30/03/21Qatar-Ierland1-1
04/07/21El Salvador-Qatar0-1
01/09/21Qatar-Servië0-4
04/09/21Qatar-Portugal1-3
07/09/21Luxemburg-Qatar1-1
09/10/21Portugal-Qatar3-0
12/10/21Ierland-Qatar4-0
11/11/21Servië-Qatar4-0
14/11/21Azerbeidzjan-Qatar2-2
30/11/21Qatar-Bahrein1-0
03/12/21Oman-Qatar1-2
06/12/21Qatar-Irak3-0
10/12/21Qatar-VAE5-0
15/12/21Qatar-Algerije1-2
18/12/21Egypte-Qatar0-0
26/03/22Qatar-Bulgarije2-1
29/03/22Qatar-Slovenië0-0

Qatar selectie

Dat Qatar het WK niet wint weet iedereen. Maar het land is alles behalve van plan om voor het oog van heel de wereld af te gaan. Daarom is Qatar al 12 jaar bezig met een ontwikkelingsprogramma. En daarvoor worden kosten nog moeite gespaard. De Qatar selectie bestaat namelijk voornamelijk uit spelers die afkomstig zijn uit andere landen.

Qatar koopt nationale selectie

Qatar heeft zelf geen goede spelers, best logisch als je moet putten uit 500.000 inwoners. Dus werd de portemonnee getrokken. De nationale ploeg van Qatar bestaat voornamelijk uit genaturaliseerde spelers uit allerlei landen die de afgelopen jaren werden ‘gekocht’.

Qatar voetbal selectie

‘Qatar-kenner' Wesley Sneijder meldde bij de WK loting dat het elftal voornamelijk bestaat uit genaturaliseerde Brazilianen. Dat is complete onzin, qua Brazilianen dan. Wel bestaat ongeveer een elftal aan spelers uit voetballers die er niet zijn geboren. Het elftal bestaat dus voornamelijk uit genaturaliseerde spelers.

De genaturaliseerde spelers in de selectie van Qatar komen o.a. uit Soedan, Algerije, Ghana, Guinee, Frankrijk en Senegal en Portugal. Met alle liefde is deze spelers een Qatarees paspoort overhandigd.

Daar is niet iedereen even blij mee. Zo werd het land al eens gewaarschuwd door voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Op de Asia Cup van 2019 leidde het zelfs tot een rechtszaak met de Verenigde Arabische Emiraten over niet speelgerechtigde spelers.

qatar voetbal selectie

Aspire Academy

Veel spelers werden uit Afrika gehaald. Er werden projecten opgezet in Afrika en de beste spelers mochten zich aansluiten bij de Aspire Academy in Qatar. Dit is een hoogwaardig opleidingscentrum waar topclubs als Real Madrid en AC Milan werden uitgenodigd zodat er kon worden geoefend tegen goede elftallen.

In hoofdstad Doha kregen talenten een meer dan uitstekende opleiding. Alle faciliteiten zijn daar aanwezig en ook op het gebied van scholing worden de talenten ontwikkeld.

Winnaar Azië Cup

Het aankopen van buitenlandse spelers en het opleidingscentrum werpen zijn vruchten af. De tijden dat Qatar met dikke cijfers verloor zijn inmiddels verleden tijd. Zo won het kleine landje in 2019 de Azië Cup.

Onder meer door overwinningen op behoorlijk goede voetballanden als Saudi-Arabië, Zuid-Korea en e Verenigde Arabische Emiraten. De finale werd met 3-1 gewonnen van Japan.

Qatar Aspire Academy

Qatar Topscorers

Het is maar de vraag hoe de ploeg van Qatar de doelpunten moet gaan maken. De meeste namen doen namelijk niet direct een bel rinkelen.

De huidige topscorer van Qatar is Almoez Ali. Een speler die geboren is in Soedan. Hij dankt zijn faam vooral aan de Asia Cup van 2019.

In dat toernooi maakte Ali negen doelpunten voor Qatar, dat voor de eerste keer kampioen van Azië werd. Oudgediende Hassan Al-Haydos is wel een echte Qatari. De recordinternational van Qatar speelde al meer dan 160 interlands en scoorde 33 keer.

Dan hebben we nog aanvaller Mohammed Muntari. Hij komt oorspronkelijk uit Ghana. De spits van 1 meter 94 was één van de grootste talenten van het Ghana. Op 18-jarige leeftijd vertrok Muntari naar Qatar en in 2014 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Qatarese nationale ploeg.

Eerste doelpunt Qatar op WK voetbal

Of Qatar een topscorer in de selectie heeft, valt te betwijfelen. Als het land al een doelpunt maakt zal dat historisch zijn. Het zou dan de eerste WK-goal voor dit land worden.

De bookmakers geven er geen stuiver voor dat een speler van Qatar topscorer van het toernooi gaat worden. Zelfs onze eigen Donyell Malen staat bijvoorbeeld al hoger genoteerd dan de eerste Qatari op de odds-lijst.  Kylian Mbappé en Harry Kane zijn favoriet om topscorer van het WK te worden.

nederland qatar

WK Qatar Nederland

Qatar is op het toernooi in eigen land ingedeeld in groep A met Nederland, Ecuador en Senegal. Dat betekent dus dat deze landen de degens gaan kruisen in de eerste ronde. Nederland Qatar wordt op 29 november gespeeld.

Groep A

Stand Teams Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Punten
1 NederlandNederland 3 2 1 0 7
2 SenegalSenegal 3 2 0 1 6
3 EcuadorEcuador 3 1 1 1 4
4 QatarQatar 3 0 0 3 0

Voorbeschouwing Nederland Qatar

Verwacht wordt dat de gehele Qatar selectie er alles aan zal doen om een resultaat te halen tegen Nederland. Mooi voetbal is daarbij geen doel. Niet afgaan in eigen land is het belangrijkste. De ploeg zal zeer verdedigend zijn ingesteld en niet schuwen om overtredingen te maken.

Vooral op het middenveld liggen er kansen voor Oranje. Qatar beschikt over een matig middenveld en hierin zouden spelers als Frenkie de Jong en Davy Klaassen het verschil moeten maken. Ook van de doelman van Qatar hoeven we geen hoge pet op te hebben.

De wedstrijd Nederland Qatar is de laatste groepswedstrijd. het zou voor Nederland wel eens een wedstrijd kunnen worden waarin bondscoach Louis van Gaal zijn reservespelers uit zijn selectie opstelt.

De kans is namelijk groot dat de wedstrijd Nederland-Qatar niet meer belangrijk is omdat Oranje zich dan al geplaatst heeft voor de achtste finales. Alleen het worden van groepshoofd zou nog een belangrijke rol spelen.

Dat Nederland wint van Qatar is vrijwel zeker, alleen met hoeveel is de vraag. Het ligt er waarschijnlijk aan of de spelers van Oranje zin hebben om gas te geven. Al zou je daar met honderden miljoenen kijkers toch geen moeite voor moeten doen.

Overigens lees je hier meer over de prognose van Nederland op het WK.

qatar oranje

Qatar voetbal elftal

Het Elftal van Qatar wordt geleid door een technische leiding dat al sinds 2006 aan het bouwen is aan een degelijke organisatie en nationaal elftal. Josep Colomer, toenmalige jeugdtrainer bij FC Barcelona, werd al in 2006 aangesteld. Zijn hoofdtaak:  zoeken naar talenten uit andere landen om te kunnen kopen.

Daarnaast werd Félix Sánchez Bas in 2017 aangesteld als bondscoach van het nationale elftal van Qatar. Hij liet zijn Quatareze spelers tot nu toe in verschillende systemen  spelen: 3-4-3, 1-3-4-2-1 en 1-3-4-3.

Verdediging

Het verschil van kwaliteit van de verdedigers is erg klein. Bondscoach Sanchez kan dus alle kanten op. Meest waarschijnlijk is dat Tarek Salman en Boualem Khoukhi het centrale verdedigingduo vormen. Ook rechtsachter Pedro Miguel lijkt een vaste basis plaats te krijgen.

Hetzelfde geldt voor linksback Abdelkarim Hassan. Hassan wordt gezien als de beste voetballer uit de selectie van Qatar.

Doe mee met de WK poule

Speel mee met onze gratis WK poule. Voorspel de uitslagen van de WK wedstrijden zo goed mogelijk. Je maakt kans op mooie prijzen. Je kunt ook een eigen poule maken en vrienden, familie en collega's uitnodigen. Wist je dat er vorige editie ruim 100.000 voetbalfans meededen aan onze WK poule?

Middenveld

Het centrale middenveld wordt gevormd door Karim Boudiaf en Abdulaziz Hatem. De middenvelders hebben allebei al meer dan 70 wedstrijden voor de nationale ploeg gespeeld.

Abdullah Abdulsalam en Yusuf Abdurisag zijn de beste opties voor de bondscoach om als aanvallende middenvelders te fungeren. Deze linie moet wel gezien worden als zwakste schakel in het elftal van de rijke oliestaat.

Aanval

De kracht, als die er al is, zit ‘m bij de Qatari in de aanval. Hasan Al-Haydos, recordspeler van het land met meer dan 130 caps, is de aanvoerder. Linker vleugelspeler en centrumspits Almoez Ali completeren de voorhoede.

Spelers Qatar WK

Dit zijn de spelers die het verschil moeten gaan maken voor het gastland.

Almoez Ali

De grote ster van Qatar is zonder twijfel Almoez Ali. De topscorer aller tijden van het land is pas 26 als het toernooi begint. Toch heeft hij het land al meer gegeven dan elke andere speler. Zijn negen goals op de Asia Cup van 2019 zorgden er voor dat het land voor het eerst het Aziatisch Kampioenschap won.

Ali is in Soedan geboren, maar speelt al zijn hele carrière interlands voor Qatar.

selectie qatar

Hassan Al-Haydos

Hassan Al-Haydos is één van de Qatar spelers die echt uit Qatar komen. Hij is niet alleen recordinternational voor het land, hij is ook een levende legende. Zo speelt hij al sinds zijn achtste jaar voor dezelfde club: Al Sadd.

Met die club heeft hij bijzondere prestaties geleverd. Zo won hij in 2011 de Aziatische Champions League. Ook werd hij in dat jaar derde op de FIFA World Club Cup.

Om al die redenen geldt Hassan Al-Haydos als de Johan Cruyff of de Lionel Messi van Qatar. Een optreden op het WK 2022 moet de kroon op zijn werk worden.

Ró-Ró

De Portugees Ró-Ró is ook al een levende legende in Qatar. Voluit is zijn naam Pedro Miguel Carvalho Deus Correia. Hij doorliep de jeugdopleiding van topclub Benfica, maar wist het daar nooit te maken. Hij speelde enkele jaren in de vierde divisie van Portugal en werd daar in 2011 weggeplukt om voor Qatar te komen spelen.

Hij speelde inmiddels bijna tachtig interlands en is de leider in de verdediging.

voorbeschouwing nederland qatar

Qatar WK

Qatar is in alle opzichten een jong voetballand. Lang was het een kolonie van het Britse koninkrijk. In theorie zou je de prestaties van Engeland dus kunnen bespreken uit die tijden. Alleen had geen enkele Qatari daar een aandeel in. In werkelijkheid wordt het WK 2022 de vuurdoop voor het land.

Alles wat ze op dit toernooi presteren zal historisch zijn en de Wikipedia pagina halen. De eerste aftrap, de eerste gele kaart, de eerste goal? Misschien komt er wel een eerste overwinning ooit voor Qatar op een WK voetbal. Eén ding is zeker: Qatar behoort niet tot de favorieten om het WK te winnen.

3.7/5 - (7 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL