Home » Blog » 3 extra spelers in Oranje selectie

3 extra spelers in Oranje selectie

Deze unanieme aanbeveling van het UEFA-comité moet nog wel worden overgenomen door de Europese voetbalbond. Dit zal eind deze week of begin volgende week gebeuren. Mocht dit bekrachtigt worden dan wordt er gehoor gegeven aan het verzoek van spelers en coaches die te maken hebben met een overvolle speelkalender.

Zo spraken bondscoaches Roberto Martínez van België en Joachim Löw van Duitsland eind maart al de wens uit twee of drie spelers extra, bovenop de 23 spelers, te kunnen mogen selecteren.

Door de drukke speelkalender worden spelers extra belast. Een grotere selectie stelt de bondscoaches in staat een keuze te maken uit meerdere spelers en spelers af en toe rust te geven.

Wout Weghorst

Dat Frank de Boer drie extra spelers mag toevoegen aan de EK selectie is mogelijk goed nieuws voor Wout Weghorst. Weghorst weet het net in de Bundesliga regelmatig te vinden en Frank de Boer kan echt niet om Wout Weghorst heen. Wanneer Frank de Boer Wout Weghorst negeert en niet selecteert zal er grote onrust ontstaan bij voetbalminnend Nederland. Ook aan tafel bij de heren van Vandaag Inside is men van mening dat Wout Weghorst geselecteerd moet worden. Daarbij is Ryan Babel de kop van jut. De heren van VI snappen niet dat Babel nog steeds geselecteerd wordt voor Oranje.

Definitieve selectie op 1 juni

Het EK voetbal start 11 juni. Tien dagen ervoor moet de definitieve selectie bij de UEFA binnen zijn. Alleen als een geselecteerde speler geblesseerd raakt, kan een land daarna nog in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd een vervanger oproepen.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL