ek 2020 overzicht
Home » Blog » Alles over het EK 2020

Alles over het EK 2020

Het EK 2020 beloofde een unieke editie te worden, maar moest worden uitgesteld door de corona-pandemie. De start van het toernooi vindt nu plaats op 11 juni 2021, precies een jaar later dan gepland. Oranje is erbij en speelt haar drie groepswedstrijden in Amsterdam! Nederland is niet de enige met een speelstad, want nog eens elf andere landen organiseren ook meerdere wedstrijden.

Unieke opzet

Ter viering van het 60 jarige bestaan van de UEFA, is er voor het EK voetbal in 2020 gekozen voor een unieke opzet. Waar normaal één of twee landen de organisatie op zich nemen, zijn dat er nu twaalf. Logistiek gezien is het een uitdaging, maar het vergroot de beleving onder de fans in de verschillende landen. Ondanks dat het toernooi een jaar later plaatsvindt, blijft de naam EK 2020.

Speelsteden

Er zijn twaalf organiserende landen en daarmee ook twaalf speelsteden. Dit zijn ze:

LandStad
EngelandLonden
DuitslandMünchen
ItaliëRome
Azerbeidzjan Bakoe
RuslandSint-Petersburg
RoemeniëBoekarest
NederlandAmsterdam
IerlandDublin
SpanjeBilbao
HongarijeBoedapest
SchotlandGlasgow
DenemarkenKopenhagen

Iedere speelstad organiseert ten minste vier wedstrijden. Alle landen krijgen drie groepswedstrijden toegewezen en daarna een achtste- of kwartfinale. Het Wembley stadion in Londen is het toneel voor de twee halve finales en finales. Het is overigens nog maar de vraag of er publiek aanwezig mag zijn bij alle EK duels.

Welke landen doen er mee aan het EK 2020?

Via de reguliere kwalificatie zijn er twintig landen direct gekwalificeerd voor het EK 2020. Dit zijn:
Engeland, Tsjechië, Oekraïne, Polen, Portugal, Duitsland, Nederland, Denemarken, Finland, Zwitserland, Kroatië, Wales, Spanje, Zweden, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Turkije, België en Rusland. Nog eens vier landen zullen zich via de play-offs (november 2020) kwalificeren.

Wat zijn de kansen van het Nederlands elftal?

Wij zouden geen Nederlanders zijn als we er niet in geloven dat we de EK titel kunnen bemachtigen. Zeker met de nieuwe namen bij Oranje en de sterke kwalificatiereeks is er veel vertrouwen gekweekt in het elftal. Onder leiding van Frank de Boer zal Nederland een gooi willen doen naar de titel.

Het Nederlands elftal komt uit in groep C tegen Oostenrijk, Oekraïne en een play-off winnaar. Hoewel de twee bekende landen soms sterk uit de hoek kunnen komen, is de verwachting dat Oranje de volgende fase van het toernooi bereikt. Wat de echte kansen van Nederland op het EK zijn, lees je in ons eerdere artikel.

Wanneer speelt Oranje?

Het Nederlands elftal komt tijdens de groepsfase in actie op:
Zondag 13 juni 2021, 21:00 uur (Nederland – Oekraïne)
Donderdag 17 juni 2021, 21:00 uur (Nederland – Oostenrijk)
Maandag 21 juni 2021, 18:00 uur (n.n.b. – Nederland)

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL