italie wk 2022
Home » Blog » Italië alsnog naar het WK voetbal?

Italië alsnog naar het WK voetbal?

De kans is aanwezig dat Italië toch deelneemt aan het WK voetbal 2022 in Qatar. Dit komt omdat Ecuador een niet-speelgerechtigde speler heeft opgesteld tijdens de kwalificatie.

Een Colombiaanse journalist beweerde op een nationale radiozender dat er legale bewijzen zijn dat voetballer Byron Castillo die uitkomt voor Ecuador, eigenlijk een Colombiaan is en drie jaar ouder zou zijn. Op basis hiervan heeft Chileense voetbalbond een officiële klacht ingediend bij de FIFA.

Onderzoek naar Byron Castillo

De FIFA heeft inmiddels bekend gemaakt dat het een onderzoek is gestart. Wanneer er een WK-ticket vrijkomt, is de kans aanwezig dat deze naar Italië gaat. In de FIFA-reglementen staat dat wanneer een land wordt vervangen, dit het land is dat het hoogste staat op de FIFA-ranking. En dat zou dan Italië zijn.

Byron Castillo

Byron Castillo

Chili wil plek Ecuador

Ecuador zou in de WK kwalificatie de niet-speelgerechtigde speler Byron Castillo hebben opgesteld.

Chili liep het WK mis en vindt dat het door deze fout recht heeft op het WK ticket. Zij vinden dat alle wedstrijden met Castillo in een nederlaag moeten worden omgezet, waardoor Chili als vervanger naar het WK in Qatar zou gaan.

Ecuador in WK groep met Nederland

Ecuador is ingedeeld in groep A bij Nederland. Mocht Ecuador worden uitgesloten van WK deelname, dan zou dus Italië of Chili een van de tegenstanders van Nederland worden in de groepsfase.

Voor Nederland zou dit niet gunstig zijn. De nummers 1 en 2 van elke groep gaan door naar de achtste finales. Italië en Chili zijn betere voetballanden dan Ecuador. Nederland zal het dus moeilijker krijgen om de groepsfase te overleven.

Groep A

Stand Teams
1 NederlandNederland
2 SenegalSenegal
3 EcuadorEcuador
4 QatarQatar

Italië hoopt op deelname WK

De Italianen krijgen steeds meer hoop op deelname aan het WK in Qatar. In maart werd Italië op een dramatische manier het WK ticket ontnomen door een doelpunt van Noord-Macedonië ver in blessuretijd.

De afwezigheid van Italië op het WK 2022 is opmerkelijk omdat Italië in 2020 nog Europees kampioen werd door het EK voetbal in Engeland te winnen. Het is natuurlijk vreemd dat een land dat het EK voetbal wint niet meedoet aan het WK voetbal.

Aan de andere kant is dat ook de charme van de kwalificatie wedstrijden en het voetbal. Je weet nooit hoe de bal rolt.

WK POULE

Mocht Italië Ecuador vervangen op het WK 2022 dan heeft dit grote gevolgen voor het invullen van je voorspellingen in onze grote WK poule.

Het spreekt voor zich dat Italië een beter voetballand is dan Ecuador. De voorspellingen die jij en tienduizenden andere voetbalfans invullen, zullen voor Italië totaal anders zijn dan de voorspellingen die je invult bij deelname van Ecuador.

We wachten met spanning af wat het besluit wordt van de FIFA.

4.8/5 - (26 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL