Miljoenenspel: Elke week kans om miljonair te worden

miljoenenspel

Nederlanders die elke week kans willen maken om miljonair te worden, kunnen meespelen met het Miljoenenspel. In deze loterij van de Nederlandse Loterij maken spelers elke week drie keer kans op een miljoen. Daarnaast worden er andere grote en kleine geldprijzen weggegeven. Intikkertje legt je alles uit over deze loterij.

Een stukje geschiedenis

Het Miljoenenspel is een wekelijkse loterij van de Nederlandse Loterij. Onder deze naam bestaat de loterij sinds 2012. Elf jaar eerder, in 2001, startte de Staatsloterij al met een wekelijkse loterij.

Onder de naam Dayzers werd toen wekelijks een trekking georganiseerd. In 2012 verdween Dayzers en kwam het Miljoenenspel hiervoor in de plaats. Sindsdien wordt elke week het Miljoenenspel gespeeld.

Hoe werkt het Miljoenenspel?

Elke zaterdag is er een trekking van het Miljoenenspel. Er zijn in deze loterij drie verschillende prijzenpakketten, waarbij elk prijzenpakket een eigen hoofdprijs heeft. Daarnaast is er een ultieme hoofdprijs van een miljoen, die in elke prijzenpot kan vallen.

Zo maken spelers met één lot driemaal kans om miljonair te worden. Tijdens de trekking worden dus ook drie verschillende lotnummers getrokken.

miljoenenspel loterij

 De trekking van het Miljoenenspel begint met de trekking van een gekleurde bal. Deze bal geldt voor alle drie de prijzenpakketten en bepaalt of de hoofdprijzen van de prijzenpotten worden verdubbeld of dat de jackpot van een miljoen kan vallen.

Als de paarse bal wordt getrokken, wordt de hoofdprijs verdubbeld. Wordt de groene bal getrokken? Dan maken spelers kans op de ultieme hoofdprijs van een miljoen.

De kans dat de paarse bal getrokken wordt, is veel groter dan dat de groene bal valt. In de trekkingsmachine zijn namelijk vijf paarse en slechts één groene bal aanwezig. 

Na de trekking van de gekleurde bal wordt er per prijzenpakket een trekking gedaan. Eerst wordt er een Geluksletter getrokken en vervolgens een lotnummer.

Het lotnummer bestaat uit 5 getallen en een letter. Als de letter op jouw lot overeenkomt met de Geluksletter, maak je kans op een verdubbelde hoofdprijs of de jackpot van een miljoen.

Deze prijzen kun je winnen

De trekking van het Miljoenenspel bestaat eigenlijk uit drie trekkingen. Alleen de paarse of groene bal geldt voor alle prijzenpotten. De Geluksletter en het lotnummer verschillen wel per prijzenpakket.

Er zijn drie verschillende prijzenpakketten die worden weggegeven. Naast de ultieme hoofdprijs van een miljoen heeft elke prijzenpot ook nog een andere hoofdprijs. Het gaat hierbij om prijzen van €20.000, €10.000 en €5.000. Ook zijn er andere geldprijzen te winnen. Deze variëren in hoogte tussen de €2 en €450.

Binnen elk prijzenpakket wordt de hoofdprijs weggegeven aan de speler bij wie het volledige lotnummer (5 getallen en 1 letter) overeenkomt met de trekking.

Is de Geluksletter hetzelfde als de laatste letter van het lotnummer? Dan wordt de gewonnen hoofdprijs verdubbeld bij een paarse bal en wint de speler €1 miljoen bij trekking van de groene bal.

Daarnaast zijn er binnen elke prijzenpot prijzen voor mensen die een gedeelte van het lotnummer goed hebben. 

Valt de jackpot altijd?

De jackpot van €1 miljoen valt niet elke trekking van het Miljoenenspel. Voordat de jackpot uitgekeerd wordt, moet eerst een groene bal getrokken worden.

Daarnaast moet de getrokken Geluksletter ook nog overeenkomen met de letter op het winnende lotnummer. Hierdoor kan het gebeuren dat de ultieme hoofdprijs voor langere tijd niet uitgekeerd wordt. 

Valt de jackpot binnen een heel kalenderjaar geen enkele keer? Dan wordt er een trekking binnen datzelfde jaar aangewezen waarbij de jackpot gegarandeerd gaat vallen. Zo wordt de ultieme hoofdprijs altijd minstens een keer per jaar uitgekeerd.

miljoenenspel lot

Wanneer vindt de trekking plaats?

Het Miljoenenspel is een wekelijkse loterij. Dit betekent dat er elke week een trekking plaatsvindt. Dit gebeurt altijd op zaterdag. Je kunt tot 17:00 uur ‘s middags loten kopen. Daarna wordt de verkoop voor de trekking van die week gesloten.

Alle verkochte lotnummers worden in de digitale trekkingsmachine geladen, waarna de trekking plaats kan vinden. Deze trekking vindt plaats tussen 17:15 uur en 17:45 uur.

De trekkingsuitslag is vervolgens vanaf 21:30 uur op de website van Miljoenenspel te vinden. Hier kun je ook heel eenvoudig jouw lotnummer(s) checken om te zien of jij een van de gelukkige winnaars bent.

Zo koop je loten voor het Miljoenenspel

Om kans te maken op de jackpot van een miljoen, heb je minstens één lot nodig. Zo’n lot kun je eenvoudig op de website van het Miljoenenspel aanschaffen. Je kiest hier zelf de letter van het lotnummer. De rest van de getallen wordt willekeurig voor je ingevuld.

Een lot voor het Miljoenenspel kost €5 per stuk. Met dit lot doe je mee in de trekkingen voor alle drie de prijzenpotten. Je maakt dus drie keer kans om er met een hoofdprijs of met de jackpot vandoor te gaan. Het is ook mogelijk om meerdere loten te kopen. 

Om online Miljoenenspel loten te kunnen kopen, heb je een account nodig. Dit is een Nederlandse Loterij account. Als je al eerder online loten hebt gekocht voor een ander spel van de Nederlandse Loterij kun je met hetzelfde account inloggen.

Hoe groot is de kans dat je wint?

De kans dat je met jouw Miljoenenspel lot een prijs wint, is volgens het Miljoenenspel zelf 13%. Hierbij worden alle prijzen, zowel de hoge als lage bedragen, meegerekend.

De kans dat je miljonair wordt door mee te spelen met het Miljoenenspel is 1 op 2.5 miljoen.

Kansspelbelasting bij het Miljoenenspel

Heb jij een mooie prijs gewonnen bij het Miljoenenspel? Gefeliciteerd! Je krijgt de volledige prijs namelijk uitgekeerd. De prijzen van het Miljoenenspel zijn belastingvrij.

De kansspelbelasting die over de geldbedragen moet worden afgedragen, komt voor rekening van de Nederlandse Loterij. Jij kunt als winnaar dus van het volledige bedrag genieten.  

Andere loterijen van de Nederlandse staat

Het Miljoenenspel is een online loterij van de Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij is een staatsbedrijf. Alle loterijen die onder de Nederlandse Loterij vallen, zijn hierdoor in bezit van de Nederlandse staat.

We hebben het dan onder andere over de Staatsloterij, maar ook Lotto, EuroJackpot en Krasloten behoren tot deze onderneming en zijn dus een staatsbedrijf. Zelfs TOTO, inclusief het online casino, is in handen van de Nederlandse staat. 

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL