nations league finalisten
Home » Blog » Nations League finalisten

Nations League finalisten

De groepsfase van de Nations League zit erop Alle wedstrijden zijn gespeeld en dus is er bekend welke landen er naar de finale gaan en welke landen promoveren en degraderen. Overigens zal de volgende editie van de Nations League is in 2022 plaatsvinden.

De finaleronde van de Nations League wordt gespeeld van 6 tot en met 10 oktober. De allereerste Nations League werd in 2019 met 1-0 gewonnen door Portugal ten kosten van Nederland.

Divisie A

Finaleronde: Italië, België, Frankrijk, Spanje
Handhaving: Nederland, Polen, Denemarken, Engeland, Portugal, Kroatië, Duitsland, Oekraïne
Degradatie naar divisie B: Bosnië en Herzegovina, IJsland, Zweden, Zwitserland

België is door de overwinning op Denemarken (4-2) doorgedrongen tot de finaleronde. In dezelfde groep degradeerde IJsland door een ruime nederlaag tegen Engeland (4-0).

Divisie B

Promotie naar divisie A: Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Wales
Handhaving:
Noorwegen, Roemenië, Schotland, Israël, Rusland, Servië, Finland, Ierland
Degradatie naar divisie C:
Noord-Ierland, Slowakije, Turkije, Bulgarije

Turkije degradeert, Hongarije promoveert

Turkije zal de volgende editie uitkomen in Nations League divisie C. Dit zal voor de Turken hard aankomen. De laatste wedstrijd ging met 2-0 verloren tegen Hongarije en daarmee degradeert Turkije op basis van het onderling resultaat met Servië. Hongarije is de winnaar de groep geworden en promoveert naar de A divisie. Wellicht speelt Nederland de volgende editie in 2022 tegen Hongarije.

Ook Oostenrijk, tegenstander van Nederland tijdens het EK  in groep C promoveert naar divisie A. De Oostenrijkers hadden in Wenen genoeg aan 1-1 tegen een Noors gelegenheidsteam. Daarmee stelde de thuisploeg de eindzege veilig in de poule.

Straf Noorwegen

Voor het duel tegen Oostenrijk had de Noorse technische staf een compleet nieuwe selectie samengesteld. Maar liefst dertien debutanten werden opgeroepen. Reden hiervoor is dat Noorwegen enkele uren voor het begin van het duel in Wenen te horen kreeg dat het uitgestelde duel zondag in en tegen Roemenië in een reglementaire nederlaag van 3-0 was geëindigd.

Divisie C

Promotie naar divisie B: Montenegro, Armenië, Slovenië, Albanië
Handhaving:
Luxemburg, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Georgië, Griekenland, Kosovo, Belarus, Litouwen
Degradatie naar divisie D:
Cyprus, Estland, Moldavië, Kazachstan

Bondscoach John van ’t Schip heeft met Griekenland geen promotie weten af te dwingen naar divisie B. Het laatste groepsduel tegen koploper Slovenië eindigde in 0-0. Daarmee promoveert Slovenië naar divisie B.

Divisie D

Promotie naar divisie C: Faeröer en Gibraltar
Geen promotie:
Malta, Letland, Andorra, Liechtenstein, San Marino

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL