Home » Blog » Nederland treft Macedonië

Nederland treft Macedonië

De play-offs voor het EK zijn gespeeld en we weten nu wie de laatste vier landen zijn die deel gaan nemen aan het EK 2021. Met de kwalificatie van Noord-Macedonië, Hongarije, Slowakije en Schotland zijn nu alle 24 landen voor het EK voetbal 2021 bekend. We nemen deze laatste vier landen even kort met je door.

Noord-Macedonië

Dit land is de grote onbekende en doet voor het eerst mee aan een EK voetbal. Goran Pandev schoot Noord-Macedonië naar een 1-0 overwinning in en tegen Georgië. Daarmee maakte hij zich onsterfelijk. Pandev is de nationale held want hij is 114 wedstrijden recordinternational van is topscorer aller tijden met 36 doelpunten.

Noord-Macedonië staat rond de 65e plaats op de UEFA ranglijst en het mag dus met recht een wonder genoemd worden dat dit land zich heeft geplaatst.

Nederland Macedonië

Noord-Macedonië is ingedeeld in groep C bij Nederland, Oostenrijk en Oekraïne. Nederland speelt op 21 juni 2021 in de Johan Cruijff ArenA de laatste groepswedstrijd tegen Noord-Macedonië. De andere poule wedstrijden van Oranje worden gespeeld op 13 juni tegen Oekraïne en op 17 juni tegen Oostenrijk. Ook deze wedstrijden vinden plaats in Amsterdam.

Hongarije

Hongarije wist zich miraculeus te plaatsen. In de 88e minuut stond Hongarije 1-0 achter tegen IJsland. In de 88e minuut scoorden de Hongaren de gelijkmaker. En alsof dat nog niet genoeg was maakten ze ook nog de 2-1 in de blessuretijd. Dus we zien geen IJsland dit keer op het EK voetbal.

Hongarije komt op het EK uit in groep F. Veel kans hebben de Hongaren niet om de volgende ronde te gaan halen want groep F is de poule des doods. In deze groep gaan de Hongaren het opnemen tegen Duitsland, Portugal en Frankrijk. Ga daar maar aan staan!

Slowakije

Slowakije plaatste zich ten koste van Noord-Ierland. De Slowaken wonnen na verlenging in Belfast van Noord-Ierland: 1-2. Slowakije is er voor de tweede keer als zelfstandig land bij op een EK. Vier jaar geleden kwamen de Slowaken tot de achtste finales. Die werd met 3-0 verloren van Duitsland.

Slowakije komt uit in groep E met Spanje, Polen en Zweden. In deze poule liggen dus best kansen voor de Slowaken. Spanje is uiteraard favoriet in deze groep. Samen met Spanje en Polen zal worden gestreden om plek twee in groep E. Zelfs een derde plek kan al goed zijn om de volgende ronde te bereiken want ook de vier beste nummers drie gaan door naar de volgende ronde.

Schotland

Schotland heeft zich voor het eerst sinds de deelname aan het WK van 1998 voor een groot toernooi geplaatst. De Schotten wonnen in Belgrado na het nemen van strafschoppen van Servië. Ryan Christie bracht de Schotten in de 52e minuut op een 0-1 voorsprong. In de 90ste minuut maakten de Serven nog de 1-1. Na de verlenging volgde er strafschoppen die werden gewonnen door Schotland.

Schotland komt uit in groep D en speelt tegen Engeland, Kroatië en Tsjechië. Schotland wacht een beladen confrontatie met buurland Engeland op 18 juni op Wembley. Op het EK in 1996 speelden beide landen ook al tegen elkaar. Engeland won toen met 2-0 door doelpunten van Alan Shearer en Paul Gascoigne.