poule A ek 2021
Home » Blog » Poule A EK 2021

Poule A EK 2021

Welke landen spelen er in poule A tijdens het EK 2021? In poule A spelen de volgende landen: Turkije, Italië, Wales en Zwitserland. De wedstrijden in poule A vinden plaats in de speelsteden Rome en Bakoe.

poule A
Turkije
Italië
Wales
Zwitserland

Wedstrijden poule A EK 2021

In de poulefase spelen de teams die bij elkaar in de poule zitten een keer tegen elkaar. In totaal worden er in elke poule zes wedstrijden gespeeld. Dit zijn de wedstrijden die gespeeld worden in poule A.

dagdatumtijdthuisuit
Vr.11 juni 202121:00
Turkije
Italië
Za.12 juni 202115:00
Wales
Zwitserland
Wo.16 juni 202118:00
Turkije
Wales
Wo.16 juni 202121:00
Italië
Zwitserland
Zo.20 juni 202118:00
Italië
Wales
Zo20 juni 202118:00
Zwitserland
Turkije

De nummer 1 en 2 van de poule (groep) zullen doorgaan naar de achtste finales. Van alle poules gaan ook de vier beste nummers drie door.

Er zijn in totaal zes poules bestaande uit elk vier landen. Lees alles over poules A t/m F en het complete speelschema.

DOE MEE: EK POULE

Doe mee met onze grote gratis EK voetbalpoule. Voorspel de uitslagen van de EK wedstrijden en maak kans op mooie prijzen. Je kunt ook een eigen vriendenpoule maken. Meld je nu aan en laat zien dat jij de voetbalkenner van Nederland bent.

aanmelden

Voorbeschouwing groep A

Als een klein beetje verstand hebt van voetbal en je bekijkt de vier landen die in groep A zijn vertegenwoordigd zal je tot de conclusie komen dat Italië de favoriet is in groep A. Dit wordt ondersteund door de quoteringen bij de bookmakers. Italië is daar favoriet om eerste te eindigen in groep A. Dit zie je aan de onderstaande quoteringen.

LandQuotering
Italië
1.60
Zwitserland
4.25
Wales
7.00
Turkije
8.00

Turkije of Wales naar huis

Verder zie je aan quoteringen dat Zwitserland de nummer twee zal worden in poule A.  Willen de landen Wales en Turkije de volgende ronde bereiken dan is het van belang geen laatste te worden in de groep. Want zelfs plek drie geeft je (als je behoort tot de beste nummers drie) ook recht op een plek in de volgende ronde. Wales en Turkije zijn volgens de bookmakers gelijkwaardig met een 7,50 quotering.

Sleutelwedstrijd in groep A is dus de wedstrijd Turkije-Wales. Dit is overigens de tweede wedstrijd van beide teams op het EK en wordt gespeeld op 16 juni 2021. Wie deze wedstrijd verliest maakt grote kans om vierde te eindigen in groep A. Er vanuit gaande dat er verloren wordt van het veel sterker geachte Italië en in mindere mate Zwitserland.

Voorspelling Groep A

Wij voorspellen dat Turkije ten koste van Wales de volgende ronde zal behalen. De Turken beschikken over een ijzersterke verdediging. Dat de Turken achterin zeer sterk zijn was te zien tijdens de kwalificatie van EURO 2020. In de tien kwalificatiewedstrijden kreeg Turkije slechts drie tegendoelpunten. En in zeven van de tien wedstrijden kreeg Turkije zelfs geen enkel doelpunt tegen. Turkije was daarmee (samen met België) het minst gepasseerde team tijdens de kwalificatie van EURO 2020.

Echter is er uiteraard de kans dat onze voorspelling niet uitkomt. Reden hiervoor kan zijn dat Italianen de laatste wedstrijd tegen Wales laten schieten. Het is namelijk goed mogelijk dat Italië al door is naar de volgende ronde en het de laatste wedstrijd rustig aan gaat doen.  De kans is dan groot dat trainer Roberto Mancini een B-elftal opstelt in de laatste wedstrijd tegen Wales. Dit biedt dan kansen voor Wales om Italië te verslaan. In dat geval zou Turkije nog wel eens de huilende vierde kunnen zijn.

3/5 - (2 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL