oranje shirt dames
Home » Blog » Dit is het nieuwe shirt van de Oranje Leeuwinnen

Dit is het nieuwe shirt van de Oranje Leeuwinnen

Benieuwd naar het nieuwe OranjeLeeuwinnen shirt waarmee de vrouwen gaan spelen op het EK 2022 in Engeland? Hier vind je de foto's van het nieuwe thuisshirt en uitshirt van de Nederlands Elftal vrouwen. Wat vind jij van de Oranje tenues?

Nike lanceert het nieuwe thuis- en uitshirt van de OranjeLeeuwinnen met als motto Never settle, never done. De Leeuwinnen snakken naar nieuw succes, dus dit motto past perfect bij de vrouwen van bondscoach Mark Parsons!

oranjeleeuwinnen shirt

Oranje shirt dames

Uiteraard is het Nederlands Elftal thuisshirt 2022 van de vrouwen helemaal Oranje. Nou ja, helemaal niet, want het Oranje tenue heeft zwarte accenten zoals het logo.

Het officiële wedstrijdshirt draagt de naam Nike Nederland Vapor Match thuisshirt WEURO 2022. Ben je er nog? Het shirt heeft een speciale dames pasvorm. Dit zorgt voor een getailleerd gevoel. Het shirt sluit goed aan op je bovenlijf.

Het Nederland shirt is van 100% gerecycled polyester. De VaporKnit technologie zorgt voor verkoeling. Zogenaamde mesh zones zorgen voor extra ademend vermogen. Hierdoor droogt je shirt supersnel en blijft het comfortabel om te dragen.

nederlands elftal shirt dames

Leeuwinnen uitshirt

Het nieuwe uitshirt heeft een moderne uitstraling, is wit en heeft blauwe en rode elementen. Het bijbehorende broekje is blauw. De kleuren van de vlag komen sterk terug in dit moderne shirt.

Het uitshirt is geïnspireerd op de oude meesters. Nike haalde voor het uitshirt inspiratie uit de Nederlandse kunstbeweging De Stijl met o.a. Piet Mondriaan. De rode en blauwe blokjes op het uitshirt van de Oranje Leeuwinnen zijn een knipoog naar de beroemde non-figuratieve kunst van de oude meester.

De Oranje shirts zijn ontworpen door Nike. Het kledingmerk werkt ook samen met de nationale teams van  Portugal, Noorwegen, Finland en gastland Engeland.

Op vrijdag 24 juni spelen de Oranje vrouwen hun eerste wedstrijd in het nieuwe uitshirt tijdens de oefeninterland tegen Engeland.

nederlands elftal uitshirt dames

Het nieuwe Nike thuis- en uitshirt is verkrijgbaar in alle gangbare maten via de website van Nike en de KNVB shop. Voor het eerst is de collectie ook verkrijgbaar voor mannelijke fans. Zowel het thuis- als uitshirt zijn verkrijgbaar in een uitvoering voor mannen

Het Nederlands elftal shirt voor het Nederlands Elftal van de mannen wordt in september 2022 bekendgemaakt.

nederlands elftal shirts dames

EK voetbal vrouwen

In juli 2022 zullen de OranjeLeeuwinnen in deze nieuwe voetbalshirts spelen tijdens het EK in Engeland. Daar verdedigen de Oranje vrouwen de EK-titel die in 2017 werd behaald. Wat gaat de tijd toch snel.

Het EK voetbal voor vrouwen begint op donderdag 6 juli 2022. De finale is op zondag 31 juli 2022. De Oranje Leeuwinnen zijn ingedeeld in Poule C bij Zweden, Portugal en Zwitserland. De Nederlandse vrouwen starten het EK voetbal voor vrouwen tegen Zweden op zaterdag 9 juli 2022 om 21.00 uur

De tweede wedstrijd is op woensdag 13 juli 2022 om 21.00 uur tegen Portugal, gevolgd door de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland op zondag 17 juli 2022 om 18.00 uur.

Naast het EK voetbal voor vrouwen staat ook het WK voetbal voor mannen op het programma in 2022. Het beloofd een mooi voetbaljaar te worden!

oranje shirt dames 2022

Nederland uitshirt dames

Je ziet het nieuwe Nederland Vivianne Miedema uitshirt. Het is afgeleid van het officiële shirt met officiële bedrukking dat Miedema zal dragen tijdens het UEFA Women’s EURO 2022.

Het Nike Nederland uitshirt WEURO 2022 heeft een standaard pasvorm. Deze zorgt voor een relaxed en aangenaam gevoel. Het shirt sluit goed aan op je bovenlijf.

Het Oranje dames shirt is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Het materiaal is voorzien van de Nike Dri-Fit technologie. Dit zorgt ervoor dat het shirt snel droogt.Het Nike Breathe materiaal zorgt voor goede ventilatie.

ek shirt dames

Gratis WK poule

voorspel en win!

Speel mee met onze gratis WK poule. Voorspel de uitslagen van de WK wedstrijden zo goed mogelijk. Je maakt kans op mooie prijzen.

Je kunt ook een eigen poule maken en vrienden, familie en collega's uitnodigen. Wist je dat er vorige editie ruim 100.000 voetbalfans meededen aan onze WK poule?

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL