wk 2022 rusland
Home » Blog » Geen WK voetbal voor Rusland

Geen WK voetbal voor Rusland

De FIFA en de UEFA hebben alle Russische teams tot nader order uitgesloten van alle internationale voetbalwedstrijden. Dit besluit werd genomen naar aanleiding van de Russische aanval op Oekraïne. Deelname van Rusland aan het komende WK lijkt daardoor uitgesloten.

De Russische voetbalbond is woedend en spreekt van discriminatie. Rusland was nog in de race voor een WK ticket.

Alle Russische voetbalteams en de nationale voetbalploeg worden geweerd. Zo ook Spartak Moskou dat eind februari nog werd geloot tegen RB Leipzig in de Europa League. Spartak was de enige Russische ploeg die nog actief was in het Europese voetbaltoernooi.

WK boycot Rusland

Rusland had zich nog niet geplaatst voor deelname aan het WK 2022 en was nog volop in de race om naar het WK te gaan. In de WK play-offs zou Rusland uitkomen tegen Polen. Mocht Rusland dat tweeluik gewonnen hebben dan had een ontmoeting gevolgd tegen de winnaar van Zweden tegen Tsjechië.

Polen had ook al aangegeven niet tegen Rusland te zullen aantreden. Ook Tsjechië en Zweden, bij winst van de Russen de mogelijke volgende tegenstander, weigerden tegen Rusland te voetballen.

Frankrijk ook tegen Russische deelname

De Franse voetbalbond heeft zich ook uitgesproken over de inval van Rusland in Oekraïne. Die kan niet zonder gevolgen blijven, meent Le Graët, die zegt „te neigen naar uitsluiting van Rusland voor het komende WK in Qatar.”

Boycot Rusland

Eerder werd bekend gemaakt dat de de finale van de Champions League, op 28 mei in Sint-Petersburg is verplaatst naar Parijs.

Ook de organisatie van het Eurovisie Songfestival (EBU) besloot om Rusland niet te laten toelaten tot het Eurovisie Songfestival. Wie zijn de favorieten bij de Songfestival bookmakers?

Steeds meer landen verzetten zich tegen deelname van Rusland aan het WK 2022 en de WK play-offs die in maart 2022 plaatsvinden. Daarmee hoopten ze de FIFA en de UEFA tot harde maatregelen te dwingen en zodoende Rusland uit te sluiten van mondiale en Europese voetbaltoernooien.

Dit laatste is nu een feit.

1/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL