wanneer wk openingswedstrijd
Home » Blog » Geen WK openingswedstrijd voor Oranje

Geen WK openingswedstrijd voor Oranje

Het WK voetbal wordt een dag vervroegd. De openingswedstrijd van het WK 2022 vindt plaats op zondag 20 november tussen gastland Qatar en Ecuador. Eigenlijk zou Nederland op 21 november de openingswedstrijd spelen tegen Senegal.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft het WK speelschema aangepast, zodat de festiviteiten rond de start van het WK voetbal voorafgaand aan het duel van het gastland Qatar kunnen worden gehouden.

Sinds 2006 opent het gastland het WK voetbal, maar omdat Qatar zijn eerste wedstrijd met een grote vuurwerkshow in het Al Bayt-stadion gepaard wil laten gaan, werd de wedstrijd tegen Ecuador op maandagavond geplaatst. Dit deed velen de wenkbrauwen fronzen, want door deze beslissing werd Senegal -Nederland de openingswedstrijd.

Door het WK met een dag te vervroegen, kan Qatar nu toch het WK openen met het daarbij gepaard gaande vuurwerk en openingsshow.

Vroege avondspits op 21 november

Het voordeel is wel dat het Nederland elftal zijn eerste wedstrijd tegen Senegal nu niet op maandag om 11.00 uur ’s ochtends tijdens werktijd, maar om 17.00 uur ’s avonds speelt. Op maandag 21 november zal er dus een vroege avondspits ontstaan omdat werkend Nederland op tijd thuis wil zijn om de wedstrijd van Oranje te kunnen kijken.

De aanvang van de WK openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador is zondag 20 november om 17.00 uur. Door de wijziging duurt het WK een dag langer, van 20 november tot en met 18 december.

Van Gaal: “wijziging voor fans wel fijn”

Bondscoach Louis van Gaal vindt het aanpassen van het WK speelschema opmerkelijk, zo liet hij weten via de KNVB website. “Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt”

Hij vervolgt: “Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille, en dat vind ik zwaar wegen, is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd.”

Volgens van Gaal is het voor de Oranje fans positief dat de wedstrijd nu om 17:00 uur Nederlandse tijd wordt gespeeld. “Om vijf uur ‘s middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11.00 uur”, aldus Van Gaal

Lees ook: Wie zijn de WK favorieten voor de WK titel?

4/5 - (4 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL