Home » Blog » EK poule Nederland

EK poule Nederland

Tijdens het EK 2020 is Nederland in de EK poule ingedeeld bij de landen Oekraïne, Oostenrijk en Noord Macedonië in poule C (groep C).

poule C
Nederland
Oekraïne
Oostenrijk
Noord-Macedonië

Wedstrijden Nederland EK 2021

Het Nederlands elftal speelt in poule C drie wedstrijden. Alle wedstrijden van Oranje vinden plaats in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Nederland heeft dus een enorm thuisvoordeel.

EK POULE INVULLEN

Wij organiseren een grote EK voetbalpoule. Voorspel de uitslagen van de EK wedstrijden en maak kans op mooie prijzen. Meld je nu gratis aan.

aanmelden

Wint Nederland het EK voetbal?

De grote vraag is of Nederland het EK voetbal 2021 gaat winnen. Wij hebben een analyse gemaakt m.b.t. de kansen van Oranje tijdens het EK voetbal. Lees hieronder of Nederland het EK gaat of kan winnen.

EK voetbal kansen Nederland

Maakt Nederland kans om het EK 2020 te winnen?  het antwoord is heel simpel: Ja. Nederland is een van de favoriete landen om het EK 2020 te gaan winnen. Niet alleen wij van Intikkertje, maar ook de bookmakers voorspellen dat Nederland heel ver gaat komen. Hieronder gaan wij voorspellen hoever Nederland gaat komen tijdens het EK 2020. En dat niet alleen. We gaan ook voorspellen welk land uiteindelijk het EK 2020 zal gaan winnen.

Nederland haalt halve finale EK 2020

Volgens onze voorspelling zal Nederland de halve finale bereiken van het EK voetbal. Er is een aantal factoren dat meespeelt waarom Nederland zo ver gaan komen.

  1. Nederland speelt in de Johan Cruijff Arena
    Nederland heeft de mazzel dat het al z’n poule wedstrijden in de Johan Cruijff Arena speelt. Dit is een enorm thuisvoordeel. Uit statistieken blijkt ook dat je als voetballend thuisland je veel meer kans hebt om een wedstrijd te winnen dan op vreemde bodem. Spelers hoeven niet ver te reizen en hebben geen last van een ander klimaat. Daarnaast voel je je veel beter in je eigen thuisland en eigen stadion met je eigen publiek. Dat publiek is uiteraard ook een groot voordeel omdat een tribune met veel Oranje de spelers een extra duwtje in de rug geeft
  2. Gunstige loting EK poule Nederland
    We spelen onze poule wedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk. Beide landen zijn geen voetbaldwergen. Maar het zijn ook geen grote kanshebbers op het winnen van het EK. Bij de bookmakers is Nederland dan ook zwaar favoriet om de poule te winnen. Dat is te zien aan de quoteringen in onderstaande tabel. Hoe lager het getal (quotering) des te hoger de verwachting is dat dit de uitkomst zal zijn.
LAND WINNAAR POULE C
NEDERLAND 1,30
OEKRAINE 6,00
OOSTENRIJK 6,50
NOORD MACEDONIE 21

Winnaar EK poule wordt Nederland

Nederland wordt eerste in de EK poule C. Dat kun je zien aan de getallen hierboven. Nederland heeft duidelijk de laagste quotering (1,30) en is de grote favoriet bij de bookmakers. Overigens gaan zowel de nummer 1 en 2 van de poule door naar de volgende ronde (de achtste finales). Ook de nummer drie heeft kans om door te gaan. Want van de in totaal zes poules  gaan de beste nummers drie door naar de achtste finales.

De voorspelling is dus dat Nederland deze EK poule makkelijk gaat doorkomen en als eerste zal eindigen. Maar hoe zal het Nederland daarna vergaan?

Achtste finale Nederland-Polen

Als groepswinnaar van poule C speel je in de achtste finale tegen de beste nummer drie uit poule D, E of F. Je moet dan denken aan landen als Polen en Tsjechië. Die landen moet Nederland vrij gemakkelijk kunnen verslaan in de achtste finale. Wij voorspellen dat Polen de tegenstander wordt van Nederland in de achtste finale op het EK 2020.

Er is echter wel een doemscenario. Wanneer de tegenstander uit poule F komt dan is dit vrijwel zeker Duitsland, Frankrijk of Portugal.  En wij hoeven je niet uit te leggen dat deze landen favoriet zijn voor de EK titel. Het is voor Nederland dan ook van groot belang dat de beste nummer drie niet uit poule F gaat komen. We gaan hier in onze voorspelling dus maar even niet vanuit. Ook omdat we voorspellen dat in die ‘poule des doods' de punten meer over de landen verdeeld zullen worden. Hierdoor zal het aantal punten dat het land op positie drie zal hebben niet al te groot zijn.

De achtste finale wedstrijd van Nederland tegen Polen zal worden gespeeld in Boekarest op zondag 28 juni. Maar hoe zal deze wedstrijd aflopen? Dat lees je hieronder.

Nederland wint achtste finale van Polen

Deze wedstrijd tegen Polen zou Nederland normaliter vrij gemakkelijk moeten kunnen winnen. Niet alleen wij dat denken, maar ook omdat de bookmakers Nederland veel hoger inschatten dan Polen.

Om dat duidelijk te maken zie je hieronder een tabel met alle deelnemende landen aan het EK 2020. De vraag is: welk land wint het EK 2020? De getallen die je ziet zijn de quoteringen. Hoe lager de quotering, des te hoger de verwachting is dat dat land het EK gaat winnen. (lees verder onder de tabel)

LAND WINNAAR EK
Engeland 6
Frankrijk 7
België 7
Nederland 8
Spanje 8,50
Duitsland 9,50
Italië 12
Portugal 18
Kroatië 26
Denemarken 76
Polen 76
Rusland 81
Oekraïne 81
Zwitserland 81
Servië 101
Turkije 101
Oostenrijk 101
Zweden 101
Wales 151
Tsjechië 151
Overige landen >200

Nederland heeft een quotering van 8. Dit houdt in dat je 8 x je inleg wint als je inzet op ‘Nederland wint het EK 2020' en Nederland ook daadwerkelijk het EK wint. Bij Polen is de quotering maar liefst 76. Wij voorspellen daarom een overwinning van Nederland op Polen in de kwartfinale van het EK 2020.

  • Achtste finale EK 2020 Nederland-Polen (zondag 28 juni om 18:00 uur in  Boekarest)

Bij Engeland zie je een quotering van 6. Engeland heeft de laagste quotering dus is op dit moment de grootste kanshebber om het EK te winnen. Dit zit hem vooral in het feit dat zowel de halve finale als de finale gespeeld worden in Londen. Wanneer Engeland ver komt en het weet te schoppen tot de halve finale (en finale) dan is er een groot thuisvoordeel. Dit is de reden dat Engeland favoriet is voor het winnen van het EK 2020.

Wil jij inzetten op een EK wedstrijd of de winnaar van het EK? Dat kan hier.

Kwartfinale Nederland-Rusland

Na de overwinning van Nederland in de achtste finales voorspellen we dat Nederland in de kwartfinale uit zal komen tegen Zwitserland, Denemarken of Rusland. Als we kijken in de tabel hierboven zien we dat de volgende quoteringen bij de landen: Zwitserland 81, Denemarken 76 en Rusland 81. Nederland zelf heeft een quotering van 8. De kans dat Nederland zal winnen van een van deze landen is dus erg groot. Het mooiste zou zijn als we deze spelen tegen Rusland. Gewoon omdat we daar nog een appel mee te schillen hebben! Wij voorspellen daarom (en hopen) dat de kwartfinale zal gaan tussen Nederland en Rusland.

  • Kwartfinale EK 2020 Nederland-Rusland (zaterdag 4 juli om 18:00 uur in Bakoe)

Halve finale Nederland-Engeland

Na het winnen van de kwartfinale wedstrijd volgt de halve finale. Maar tegen wie? Wij voorspellen dat dit de winnaar zal zijn van de kwartfinale wedstrijd Spanje – Engeland (of Duitsland/Frankrijk). Welke van deze drie het ook moge zijn, het zijn allemaal pittige tegenstanders voor Oranje. Maar dat is logisch, we zijn niet voor niks al in de halve finale beland!

Wij voorspellen dat Nederland in de halve finale speelt tegen Engeland. En dat is niet zo mooi. Want de halve finale wordt gespeeld in Engeland. Dus Engeland speelt dus thuis en wij denken dan ook dat Nederland deze halve finale zal gaan verliezen. Het thuisvoordeel van Engeland zal de Engelsen vleugels geven.

Halve finale EK 2020 Nederland-Engeland (woendag 8 juli om 21:00 uur in Londen)

Het is overigens ook goed mogelijk dat Nederland deze halve finale speelt tegen Spanje, Duitsland of Frankrijk. Maar wij gaan er in onze voorspelling van uit dat Nederland Engeland ontmoet, met uitschakeling als gevolg.

Finale EK 2020 Engeland-Frankrijk

Nederland is naar huis. Jammer! Engeland mag nu de finale spelen in eigen land. Wat een thuisvoordeel! Engeland staat op z'n kop en kan na de Brexit perikelen wel iets positiefs gebruiken. Wij voorspellen dat de finale zal gaan tussen Engeland en Frankrijk.

  • Finale EK 2020 Engeland-Frankrijk (zondag 12 juli om 21:00 uur in Londen)

Engeland wint het EK 2020

De finale tussen Engeland en Frankrijk gaat gewonnen worden door Engeland. De Engelse spelen een thuiswedstrijd in Londen en het stadion zal dan ook voor het grootste deel bestaan uit fanatieke Engelsen die hun team naar de titel schreeuwen.

Welk land wint het EK 2020?

Daarmee is de vraag beantwoord. Engeland wint het EK en wint de finale in de hoofdstad Londen.

Dit waren onze voorspellingen voor het EK 2020 en of het klopt zullen we weten op zondag 12 juli ronde de klok van 22:30 uur. Wij wensen je alvast een fijn EK toe!

Rate this post