Bookmakers WK 2022: wedden op de favorieten

wk favorieten

Bekijk hier de legale WK bookmakers en onze WK wedtips!  Bij welke bookmakers kun je betrouwbaar wedden op het WK 2022 in Qatar? Wie zijn de WK favorieten en wat zijn dé WK voorspellingen en tips om goede weddenschappen op te plaatsen?

Bekijk ook de bookmakers wk 2023.

Omdat jij je WK weddenschappen wilt winnen geven wij je informatie en wedtips. In onze WK voorbeschouwingen lees je alles over de landen en WK wedstrijden om je weddenschap op te baseren. Kortom: op Intikkertje score je met het WK!

WK bookmakers 2022

Dit zijn de legale bookmakers van Nederland. Ze strooien met hoge bonussen voor nieuwe spelers, dus doe er je voordeel mee! Bij deze WK bookmakers betaal je o.a. met iDEAL.

UNIBET

€50 FREE BETS

 • hoge odds, groot spelaanbod
 • promoties voor vaste spelers
 • snelste uitbetaling

BET365

€50 FREE BETS

 • hoge odds en live stream
 • ontvang regelmatig free bets
 • cash out optie (eerder innen)

Jacks.nl

€100 FREE BET

 • veel free bets en boosts
 • betalen snel uit
 • veilig betalen o.a. met iDeal

TOTO Sport

€50 GRATIS BETS

 • dé sportwedden site van NL
 • €50 gratis weddenschappen
 • geeft vaker free bets weg

CIRCUS CASINO

€250 FREE BETS

 • hoogste bonus!
 • verhoogde odds
 • nummer 1 van België

Wie wint het WK 2022?

Op het wereldkampioenschap voetbal 2022 is er een paar landen dat echt kans maakt op de wereldtitel.

Er zijn verschillende manieren om te bepalen wie de WK favorieten zijn. Dit kan aan de hand van statistische computermodellen en aan de hand van de verwachtingen bij de bookmakers.

In onze analyse wie wint het WK in Qatar lees je welk land er met de titel naar huis gaat. Maar als we hieronder kijken naar de bookmaker odds, dan is het wel duidelijk welk land het meeste kans heeft om de wereldtitel te pakken: Brazilië.

Wat is jouw WK voorspelling?

Wat is jouw favoriete land om het WK te winnen? Plaats nu een weddenschap en maak zo het kijken naar het WK voetbal nog spannender!

Land
Frankrijk wkFrankrijk2.10
Argentinië wkArgentinië2.60
Kroatië wkKroatië9.00
Marokko wkMarokko10.50
voorspelling wk winnaar 2022

WK Wedtips

Win met je WK voorspellingen! Lees onze WK wedtips en voorbeschouwingen.

wedden op voetbal

WK voorspellingen

Op het WK wedden is erg populair. Zeker nu online gokken legaal is in Nederland. De meeste mensen geven aan te wedden op het WK omdat het dan spannender is om het WK voetbal te volgen.

De WK voetbal voorspellingen zijn voornamelijk weddenschappen op: de winnaar van een wedstrijd, de correcte uitslag en de winnaar van het WK. Welke landen er tot de WK favorieten 2022 behoren, lees je verder in dit artikel.

Geld inzetten op WK wedstrijden is populair. Maar waar moet je je geld op inzetten tijdens het wereldkampioenschap voetbal? Wedstrijden van het WK voorspellen is erg moeilijk. Daarom helpen wij je een handje.

Wij hebben uitgezocht welke landen er het meeste kans maken om het WK 2022 te gaan winnen. Maakt Nederland kans om het WK te winnen? Lees hieronder onze WK prognose en  voorspellingen. Handige informatie om onze WK poule met een prijzenpot van 25.000 euro goed in te kunnen vullen, of om te wedden bij je favoriete bookmakers met vergunning!

Bookmaker odds uitleg

Wil je wedden op sport? Dan moet je weten wat odds zijn. Wat zijn odds? Een odd is een getal dat de kans aangeeft van een bepaalde weddenschap. Hoe lager de odd, hoe groter de kans is dat de voorspelling uitkomt. De odds worden ook wel quotering genoemd.

De bookmaker odds worden bepaald door de hoeveelheid geld dat wordt ingezet op een bepaalde uitkomst, de statistieken uit het verleden maar ook actualiteit zoals fitheid spelers en vorm.

De odds van Frankrijk op het winnen van het WK zijn bijvoorbeeld 7 en die van Costa Rica 750. Voor elke euro die je inzet krijg je bij een WK titel van Frankrijk 7 euro terug. Dat is veel minder dan dat je krijgt bij Costa Rica. Op Costa Rica inzetten lijkt daarom interessant, maar dat is natuurlijk niet waar. De kans dat dat land het WK wint is nihil.

Wie wordt WK topscorer?

Wie wordt topscorer van het WK 2022 in Qatar? Harry Kane (Engeland) of Kylian Mbappé (Frankrijk) zijn de grote kanshebbers om de topscorer van het WK te worden. Ook Neymar en Benzema worden door de bookmakers genoemd als kanshebber om topscorer van het WK te worden.

Bet365 topscorer WK odds

Wie denk jij dat topscorer van het WK wordt? Bij Bet365 krijg je als nieuwe speler 100 euro bonus.

SpelerLand
Kylian MbappéFrankrijk1.60
RichardlisonBrazilië10.00
Lionel MessiArgentinië15.00
Goncalo RamosPortugal25.00
Olivier GiroudFrankrijk31.00
meer
Nederland

WK prognose Nederland

Wint Nederland het WK voetbal? We gaan de kansen inschatten van Nederland op het WK 2022. Volgens de bookmakers is de kans dat Nederland het WK wint 6,7%.

Gaat Nederland een rol van betekenis spelen en tegen welke landen zal Nederland meest waarschijnlijk gaan spelen als het ver komt in het toernooi?

Voorspelling Nederland op WK

Oranje zit in een makkelijke poule met Senegal, Qatar en Ecuador. Volgens de wedkantoren is de kans 64% dat Nederland groepswinnaar wordt in groep A. Als land ga je in de groepsfase door als je 1e of 2e wordt van de poule. De bookmakers achten de kans dat Nederland de groepsfase overleeft en doorgaat naar de achtste finales op 88.5%.

Groep A: kans doorgaan volgende ronde

GROEP A

kans

NederlandNederland

88.5%

1.07
senegalSenegal

54.5%

1.79
ecuadorEcuador

50.0%

2.14
qatarQatar

15.4%

5.50

De Oranje selectie zou, wanneer het eerste wordt in groep A, in de achtste finales spelen tegen de nummer twee uit de groep B, de groep met favoriet Engeland. Volgens de bookmakers maakt Engeland 74% kans om groepswinnaar te worden.

De strijd om plek 2 in groep B zal gaan tussen de Verenigde Staten en Wales. Kortom: Wales of USA wordt waarschijnlijk de tegenstander van Oranje in de achtste finale. In een achtste finale Nederland tegen Wales of USA zal Nederland de favoriet zijn en zal Oranje dus doorstromen naar de kwartfinales.

Nederland op weg naar de WK finale

In de kwartfinale ontmoet Oranje de winnaar van 1C-2D, meest waarschijnlijk Argentinië en Denemarken. Nederland doet niet onder voor deze twee landen. Wint Nederland deze kwartfinale tegen Argentinië of Denemarken, dan wacht er een zware opgave in de halve finale.

Volgens ons model komt Oranje uit tegen Brazilië of Spanje. Beide tegenstanders worden hoger ingeschat dan het Nederlands Elftal. Zeker dé grote favoriet Brazilië kom je liever pas in de finale tegen! Wanneer Nederland deze halve finale wint, dan speelt Oranje volgens onze WK prognose de finale tegen Frankrijk.

In de onderstaande tabel zie je dat de wedkantoren de kans 88.5% inschatten dat Nederland naar de 1/8 finales gaat. De kans dat Oranje de kwartfinale bereikt is met 57.9% een stuk kleiner. Nederland heeft 15.4% kans om de finale te halen en 5.9% om het WK in Qatar te winnen. Dat is een kans van 1 op 17.

fase WK 2022kanstegenstander Nederland
Achtste finale88.5%Wales of USA
Kwartfinale57.9%Argentinië of Denemarken
Halve finale31.3%Brazilië of Spanje
Finale15.4%Frankrijk
WK winnaar5.9%Nederland

Voorspelling Nederland WK 2022

Wij voorspellen dat Nederland eerste wordt van Groep A. Oranje speelt dan in de 1/8 finale tegen Wales of USA en in de 1/4 finale tegen Argentinië of Denemarken. En daar houdt volgens ons het WK op voor Nederland. Nederland strandt in de kwartfinales van het Wereldkampioenschap voetbal.

Mocht Nederland de kwartfinale toch overleven, dan speelt Oranje volgens onze voorspelling tegen Brazilië (of Spanje) en in de finale tegen Frankrijk.

Wedden op het WK maakt het kijken nog spannender. Zet jij in op Nederland? Bereikt Nederland de finale, dan win je 6.50 keer je inzet. Wint Nederland het WK, dan verdien je op dit moment tussen de 12 en 15 keer je inzet.

Hieronder zie de bookmaker odds van een WK titel van Nederland.

Nederland wint het WK

€10013Speel
€40 freebets14Speel
€250 freebets13Speel
€10014Speel

Meer over de kansen van Nederland op het WK lees in onze WK Nederland voorbeschouwing.

Favorieten WK 2022

Na Nederland zijn er zes landen die meer kans maken op het winnen van het WK voetbal in Qatar. Kijkende naar de (schommelende) odds, dan zijn dit Duitsland, Spanje, Argentinië, Engeland, Frankrijk en Brazilië.

De belangrijkste WK favorieten bespreken we hieronder.

Engeland wk

3. Engeland

Engeland behaalde tijdens het WK 2018 in Rusland de halve finale en in eigen huis verloor het de EK finale tegen Italië. Kortom: Engeland is een serieuze kandidaat voor de wereldtitel.

En zo denken de bookmakers er ook over. Engeland is na Brazilië, samen met Frankrijk, de favoriet op de wereldtitel. De bookmakers geven je ongeveer 6 of 7 keer je inleg bij een WK titel van Engeland.

12.2% kans op wereldtitel Engeland

Aanval is sterkste verdediging

Bondscoach Gareth Southgate beschikt over een geweldige aanvalslinie, maar verdedigend schort het er nog wel eens aan bij de Engelsen. Wanneer Southgate kiest voor een te voorzichtige aanpak, dan kan het, net als in de EURO 2020 finale tegen Italië, weleens de deksel op de neus krijgen.

De kans is 74% dat Engeland groepswinnaar wordt in groep B bij Wales, USA en Iran. De Engelsen komen dan in de achtste finales uit tegen de nummer 2 uit groep A, de poule van Nederland. Tegenstander zal dan Senegal of Ecuador zijn. Een makkie voor de Engelsen, maar dan…

Kwartfinale Engeland – Frankrijk?

In de kwartfinale spelen de Engelsen meest waarschijnlijk tegen Frankrijk. Een finale waardig affiche! Een wedstrijd waarin alles mogelijk is.

Volgens de wedkantoren is de kans de kans dat Engeland de halve finale haalt 40% en finale 23%.

Wij denken echter dat Engeland de kwartfinale (tegen Frankrijk) niet zal overleven. Volgens onze WK voorspelling 2022 analyse, wordt Engeland dus zeker geen wereldkampioen. Wij zetten ons geld in ieder geval niet op Engeland. Jij wel?

Wedden op Engeland

Wint Engeland het WK voetbal dan win je zo'n 7 keer je inleg. Zoals je hieronder ziet, verschillen de odds soms behoorlijk per bookmaker. De WK quoteringen wijzigen ook continue.

WK bookmaker odds Engeland

8.00€100Speel
9.50€40 freebetsSpeel
8.00€250 freebetsSpeel
9.50€100Speel
Frankrijk wk

2. Frankrijk

Frankrijk is titelverdediger. Het land won het WK 2018. De Franse bondscoach Didier Deschamps Frankrijk beschikt over een WK selectie om je vingers bij af te likken. Met o.a. Mbappé en Karim Benzema heeft Frankrijk spelers in huis die het verschil kunnen maken.

Zo won Karim Benzema in oktober de Gouden Bal, de prijs die journalisten geven aan de beste voetballer van de wereld.

Volgens de wedkantoren is de kans dat Frankrijk groepswinnaar wordt, in groep D met Denemarken, Australië en Tunesië, 71,4%. In de achtste finale speelt Frankrijk dan tegen een relatief gemakkelijke tegenstander, de nummer twee uit groep C: Polen of Mexico.

Meest waarschijnlijke tegenstander in de kwartfinale zou dan Engeland zijn. Mocht die worden overleefd, dan is er een reële kans op een halve finale van Frankrijk tegen of Duitsland of Portugal.

13.2% kans op wereldtitel Frankrijk

Een ander model, is die van the Analyst. Dat model laat zien dat Frankrijk de WK winnaar wordt, omdat het een veel makkelijker speelschema heeft dan Brazilië. Zij schatten de kans op een wereldtitel voor de Fransen in op 17,9% tegen 15,7% voor Brazilië.

Wedden op Frankrijk

Volgens de wedkantoren is er 40% kans dat Frankrijk de halve finale haalt en 26.7% op de finale. Wint Frankrijk het WK voetbal, dan win je 7 keer je inleg. Daarmee laat het Brazilië voor zich. Maar bedenk dat Brazilië zeer waarschijnlijk een moeilijkere route naar de finale moeten afleggen.

WK bookmaker odds Frankrijk

7.00€100Speel
7.50€40 freebetsSpeel
7.00€250 freebetsSpeel
7.50€100Speel
Brazilië

1. Brazilië

Wie wint het WK? Het antwoord is Brazilië. Bij de bookmakers is Brazilië de grootste kanshebber om het WK in Qatar te winnen. Wereldwijd is er door gokkers het meeste geld ingezet op het voetbalteam van Brazilië.

Waarom is Brazilië de grote favoriet om het WK te winnen? Brazilië verloor geen enkele van de 17 WK kwalificatiewedstrijden, en speelde slechts drie keer gelijk.

16.1% kans op wereldtitel Brazilië

Groepsfase Brazilië

Brazilië is ingedeeld in een vrij eenvoudige groep G met Servië, Zwitserland en Kameroen. Wordt Brazilië groepswinnaar, dan speelt het in de knock-out fase tegen de nummer twee van groep H. In groep H is Portugal de grote favoriet, gevolgd door Uruguay. Een achtste finale Brazilië – Uruguay is dus behoorlijk waarschijnlijk.

In de kwartfinale is de kans groot dat Spanje de tegenstander wordt.

Opvallend feitje: Het is 20 jaar geleden dat Brazilië een Europees team versloeg in de knock-outfase van een WK. Statistisch gezien moet het dus hopen dat het Portugal niet tegenkomt in de achtste finale, want dan zouden de gele kanaries al vroeg naar huis kunnen vliegen.

Geweldige selectie

Bondscoach Adenor Leonardo Bacchi, ook wel Tite genoemd, beschikt over een geweldige selectie met spelers als Neymar, Vinicius Junior en Fabinho. Maar ook achterin zit het wel snor. Brazilië heeft de twee beste Premier League keepers: Alisson en Ederson.

Wedden op Brazilië

Wil je inzetten op Brazilië, dan krijg je er rond de 5,50 keer je inleg voor terug. Dit is uiteraard de laagste quotering van alle landen die deelnemen aan het WK voetbal. Zoals je hieronder ziet, verschillen de odds soms een beetje per bookmaker.

WK bookmaker odds Brazilië

5.50€100Speel
5.50€40 freebetsSpeel
5.00€250 freebetsSpeel
5.00€100Speel

Spanje en Argentinië

Spanje heeft al 10 wedstrijden achter elkaar niet verloren en wist in deze wedstrijden 21 keer te scoren. Spanje heeft de beschikking over een sterk middenveld en haalde in de WK-kwalificaties een 92% nauwkeurigheid in passes. Daarnaast pakt iedere speler zijn verdedigende rol serieus op en dit maakt het Spaanse team een sterk collectief.

De Spaanse selectie bestaat uit veel jonge spelers. Zij zijn in staat om met flair en creativiteit op het middenveld te spelen. Het team lijdt wel veel balverlies en dat maakt het jonge Spanje kwetsbaar.

Spanje behoort zeker tot een van de kanshebbers om het WK te winnen.

Dat geldt ook voor Argentinië. De Argentijnen snakken naar een WK-titel samen met hun vedette Messi. Gaat Messi dan eindelijk die grote prijs pakken met zijn Argentinië? Het is nu of nooit voor Lionel Messi.

WK bookmakers 2022

Wedden op het WK? Bij deze legale bookmakers ontvang je een bonus.

€100 bonusSpeel
€40 freebetsSpeel
€100 freebetsSpeel
€250 freebetsSpeel
€100 bonusSpeel

Favorieten per groep (poule)

In groep A t/m H wordt er gestreden om de nummer 1 en 2 positie. Deze gaan namelijk door naar de volgende ronde, de achtste finales.

Wij hebben een voorspelling van de eindstand per WK groep gemaakt. Hieronder geven we een verkorte weergave van deze WK prognose per groep.

Groep A: Nederland groepswinnaar
Nederland wordt groepswinnaar van groep A.  Die kans wordt geschat op 64.1%. De kansen dat Senegal, Ecuador of Qatar groepswinnaar worden, zijn respectievelijk 18.2%, 14.3% en 5.9%.

Groep B: Plek twee voor Wales of USA
Engeland wint groep B (67% kans), gevolgd door Wales en USA met 14,3% kans.

Groep C: tweede plek voor Polen of Mexico
Argentinië wint deze groep (91% kans) terwijl Polen en Mexico strijden voor plek 2, met ieder 52% kans.

Groep D: Frankrijk 1e, Denemarken 2e
Frankrijk is de favoriet (71,4% kans) om groep D te winnen, gevolgd door Denemarken (25% kans). Tunesië en Australië worden gelijkwaardig ingeschat.

Groep E: Plek 1 gevecht tussen Spanje en Duitsland
Spanje en Duitsland hebben ieder 50% kans om groepswinnaar te worden. Japan wordt veel hoger ingeschat dan Costa Rica. Voor Japan zijn de odds om door te gaan 3,75 en voor Costa Rica 12.

Groep F: België favoriet, wij gaan voor Kroatië
Kroatië is een land in vorm en haalde de Final Four van de Nations League. België is favoriet bij de bookmakers (1.50 keer je inzet) tegen Kroatië (3.75 keer je inzet). Marokko en Canada zijn even sterk en hebben evenveel kans om 3e en 4e te worden.

Groep G: Wie pakt 2e plek? Zwitserland of Servië?
Brazilië wordt groepswinnaar van groep G (91% kans). Voor Zwitserland, Servië en Kameroen zijn deze kansen respectievelijk 49, 44 en 27%.

Groep H:Portugal eerste, Uruguay tweede
Groep H is zo'n poule waar je al bijna met zekerheid kunt voorspellen welk land er eerste en welk land er tweede gaat eindigen. Niet moeilijk over doen: Portugal wordt eerste, Uruguay tweede.

WK poule voorspellen

Speel je mee met onze gratis WK poule waar je speelt om een prijzenpot t.w.v. €25.000? Dan begrijpen we dat je extra goed je best wilt doen! Lees dan onze WK poule tips, zodat je ‘m zo goed mogelijk kunt invullen! Het leuke is dat je ook jouw eigen WK pooltje kunt organiseren en vrienden kunt uitnodigen.

Voorspellingen uitslagen WK 2022

Wil je gokken op WK wedstrijden en weten welke uitslagen het meest waarschijnlijk zijn? Bijvoorbeeld omdat je dan je WK pool goed kunt invullen? Kijk dan bij een online bookmaker bij de correcte uitslag naar de uitslag met de laagste quotering. Op die uitslag is namelijk het meeste geld gezet, dus hebben gokkers  het meeste geloof en vertrouwen in die uitslag.

bookmakers wk 2022

Bookmakers WK 2022

Sinds een jaar kun je in Nederland legaal wedden op sport. Dit zijn de  legale online bookmakers in Nederland: Unibet, Betcity, Jack's Casino en Sport, Circus Casino, Bet365, Holland Casino, Toto Casino en Sport en Livescore Bet.

Speciaal voor het WK voetbal geven deze online casino's hoge casino bonussen en free bets weg aan nieuwe spelers. Dus ben jij op zoek naar een WK bookmaker, maak dan gebruik van de bookmaker bonus.

Wedden op het WK is populair omdat het nog spannender is om naar een WK wedstrijd te kijken als je er wat geld op hebt ingezet. Zeker bij wedstrijden tussen mindere landen maakt het het kijken naar de wedstrijd wat aantrekkelijker.

Je kunt inzetten op welk land de wedstrijd gaat winnen, maar je kunt op veel meer andere gebeurtenissen wedden. Zo is het voorspellen van de correcte uitslag erg populair.

Daarnaast zijn er ook veel gokkers die een combi weddenschap plaatsen. Dit is een weddenschap die bestaat uit meerdere voorspellingen binnen een wedstrijd. Door meerdere voorspellingen te doen verhoog je de uiteindelijke odds en dus ook het bedrag dat je kunt winnen.

Zo kun je bijvoorbeeld wedden dat Nederland wint én Depay scoort én dat Nederland meer dan drie doelpunten scoort. Het moet dan wel allemaal gebeuren om je weddenschap te winnen.

Rate this page

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL