scori pro
Home » Blog » Kansspelvergunning voor Scori Pro, de betaalde Scorito variant

Kansspelvergunning voor Scori Pro, de betaalde Scorito variant

Je hebt vast wel een van Scorito gehoord. Het Fantasy Sports bedrijf heeft onder de naam Scori PRO een kansspelvergunning gekregen van de Kansspelautoriteit.  Sinds mei 2024 kun je er tegen betaling fantasy sports spelen.

Scorito is een populaire aanbieder van fantasy sports, waar spellen worden georganiseerd waarin je je eigen team kunt samenstellen. Je behaalt dan punten door de prestaties van Formule 1 coureurs of wielrenners. Hoe meer punten je binnenhaalt, des te hoger je komt te staan in de ranglijst.

Je kunt er tegen betaling Fantasy Sports spelen, waarmee je geldbedragen kunt winnen. Zo kun je er waarschijnlijk in de toekomst een EK poule spelen tegen betaling. Bij ons is de EK poule gratis.

Het traject voor een vergunning is twee jaar geleden al in werking gezet. De aanvraag zelf duurde negen maanden. Scori Pro B.V. bezit nu een vergunning voor het aanbieden van online sportweddenschappen. De vergunning loopt van 27 april 2024 t/m 27 april 2029.

Verschil Scorito en Scori Pro

Scorito en Scori PRO staan los van elkaar. Scorito PRO wordt een nieuw label.

Daar waar Scorito een sociaal platform is, waar mensen onderling spelen met vrienden en collega’s, zul je daar geen reclame voor Scori PRO zien. Het zijn twee aparte bedrijven, aldus CEO Martijn van Dijk van Scorito.

Bij Scorito PRO speel je dezelfde fantasy sports spellen als bij Scorito, maar dan leg je geld in. Bij Scori PRO spelen mensen die geld inzetten, tegen elkaar. De inkomsten voor Scorito PRO bestaan uit een entree fee en een percentage van de inleg.

Hoe werkt Scori Pro?

We geven een voorbeeld. Bij een Tour de France-poule op Scori Pro doen er 10.000 deelnemers mee die ieder €25 inleggen. Er zit dan €250.000 in de pot.  Spelers die beter scoren dan 90% (1000 mensen) verdelen dan de pot. Je moet dus bij de 10% beste spelers zitten om prijs te hebben.

Scori PRO is er dus voor liefhebbers van Fantasy Sports-games en het is totaal iets anders dan even een weddenschap plaatsen op een voetbalwedstrijd bij bijvoorbeeld TOTO.

Een spel bij Scori PRO duurt vaak een hele competitie of toernooi lang. Je hebt dus veel langer plezier en spanning.

Het spelaanbod zal hetzelfde zijn als het aanbod op Scorito. De spellen zijn in te delen in drie verschillende categorieën: Season long, Voetbal Daily en Wielrennen Daily. In de toekomst zal daar darts aan worden toegevoegd.

Je kunt meedoen aan diverse spellen. Voor voetbal zijn dat o.a. EK spel 2024, bondscoach, en TopCoach. Andere sporten waar je voorspellingen over kunt doen zijn wielrennen (Tour de France en Ronde van Spanje), tennis (Rolland Garros, Wimbledon, US Open) en het WK darts.

Overigens worden in andere landen, zoals de VS, Fantasy Sports gezien als behendigheidsspel. In Nederland wordt het gekwalificeerd als kansspel. Wij vinden het best vreemd dat er tussen landen zo'n groot verschil in interpretatie zit!

Voetbalpoules

Wij bij Intikkertje organiseren zelf ook poules, echter deze zijn gratis. Wij zien dat, zeker tijdens het WK- of EK voetbal onze voetbalpoule erg populair is en tienduizenden spelers trekt.

Volgens Scorito zijn er in Nederland ongeveer 100.000 mensen die heel fanatiek dit soort spellen spelen. Het lijkt voor het bedrijf dan ook belangrijk het nieuwe platform Scorito PRO zo snel mogelijk te lanceren omdat het EK voetbal in Duitsland in juni begint en het voor die tijd nog veel deelnemers betaald kan laten meespelen.

Over Scorito

Martijn van Dijk (1974) is CEO bij Scorito. Hij startte op 21-jarige leeftijd een callcenter en later een telecombedrijf. Sinds 2011 richt Martijn zich op Scorito.

Scorito is online sinds 2012 en er zijn een twintigtal mensen werkzaam. In 2022 waren er al meer dan 1.6 miljoen accounts aangemaakt en aan het WK spel deden 650.000 mensen mee. De winst tikte dat jaar bijna de miljoen aan.

Met grote voetbaltoernooien organiseert Scorito EK- en WK-pools. Het spel is gratis maar bedrijven kunnen tegen betaling hun logo toevoegen aan het spel.

Daarnaast organiseert Scorito manager games die gericht zijn op werkelijke sportresultaten. Spelers stellen een team samen en kunnen dan punten verdienen. Meedoen kan tegen betaling vanaf 4 euro en je kunt ook een abonnement nemen.

Sinds de opening van de legale gokmarkt in oktober 2021 heeft een twintigtal kansspelaanbieders een vergunning gekregen. Scorito is met het product Scori PRO de eerst betaalde fantasy sports aanbieder in Nederland worden.

Wat de bedragen voor deelname en de hoogte van abonnementen zullen zijn, is nog niet bekend.

Met Scorito PRO slaat het bedrijf een nieuwe weg in waar, naar wij denken, veel sportliefhebbers met veel plezier zullen gaan spelen.

5/5 - (1 stemmen)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL