Formule 1 GP Verenigde Staten, Miami

f1 miami circuit

Lees hier alles over de Grand Prix van Miami in de Verenigde Staten. Wat maakt het F1 Miami circuit zo bijzonder en waar moeten de coureurs rekening mee houden?

F1 Miami International Autodrome

Het Miami International Autodrome is een stratencircuit en komt uit de design koker van Apex Circuit Design. Dit F1 Miami circuit staat pas sinds 2022 op de F1 kalender.

Het circuit in Miami is 5,41 kilometer lang en heeft in totaal negentien bochten. De gemiddelde snelheid ligt rond 230 km/h en er worden in totaal 57 ronden gereden.

Er zit een aantal lange rechte stukken en een langzame sectie waar de bochten krap zijn. Dit is duidelijk te zien op onderstaande plaatje van het circuit.

f1 miamiInhalen en DRS

De kans dat er bij de start al veel wordt ingehaald is klein omdat de start/finish kort is. Er is een lang stuk van bocht 8 tot bocht 11 waar de DRS kan worden ingezet. Tussen de bochten 16 en 17 is er ook de kans om in te halen.

Bekijk de F1 veranderingen.

F1 Miami tijden

Wil je de race live kijken? Check dan de F1 tijden zodat je op tijd klaar zit om de race te volgen!

Formule 1 Miami

Het circuit is speciaal ontworpen voor de Grand Prix van Miami en de coureurs rijden om het Hard Rock Stadium, het stadion van het American Football-team Miami Dolphins.

Stephen Ross is eigenaar van het stadion en de race vindt plaats op zijn privéterrein. Het circuit maakt gebruik van de nieuwe en bestaande wegen op het terrein.

De baan wordt van te voren opgebouwd en direct na de F1 Miami race weer afgebouwd.

F1 Miami winnaars

Op zondag 7 mei 2022 werd de eerste GP van Miami verreden op het circuit van het Miami International Autodrome. De race werd gewonnen door Max Verstappen, met een baanrecord van 1:31.361.

In 2023 startte Max Verstappen vanaf de negende plaats en wist uiteindelijk de F1 Grand Prix van Miami te winnen. Red Bull-teamgenoot Sergio Perez behaalde vanaf poleposition de tweede plaats en Fernando Alonso (Austin Martin) werd derde.

2022 Max Verstappen, Red Bull Racing-RBPT
2023 Max Verstappen, Red Bull Racing-Honda RBPT

Hitte en vochtverlies

De temperatuur kan er oplopen tot boven de dertig graden. Daarnaast is er een hoge luchtvochtigheid waar de Formule 1-coureurs mee moeten dealen.

Wist je dat Max Verstappen direct na de F1 race in 2022 3,6 kilo lichter woog omdat hij door de hitte enorm ging zweten en veel vochtverlies had?

De temperatuur van het asfalt kan hoogsten zestig graden bereiken. Het F1 Miami raceweekend is dan ook een ware uitputtingsslag voor de coureurs.

Luxe, rijkdom en beroemdheden

De Grand Prix van Miami wordt bezocht door vele sterren en beroemdheden die de race komen kijken.

Er is een jachthaven, zwembadencomplex en andere luxueus vertoon aangelegd om het geheel enig aanzien te geven. Veel F1 fans vinden het maar niks.

Wil je niks missen van de race, dan kun je nog altijd het beste thuis voor de buis zitten. Maar als je dan toch aanwezig bent op het circuit in Miami, neem dan plaats op het bovendek van het stadion. Vanuit daar heb je zicht op alle bochten van het circuit.

f1 miami

Formule 1 Miami tot 2031

Met de komst van de F1 naar Miami in 2022 werd duidelijk dat de Verenigde Staten een belangrijk land is voor de Formule 1. De overname van de Formule 1 door Liberty Media van Bernie Ecclestone had dan ook als doel om uit te breiden in de Verenigde Staten.

Het contract voor de GP van Miami loopt zelfs tot 2031 en zal dus behoorlijk lang op de F1 kalender staan. Er zijn nog twee formule 1 races in de Verenigde Staten: de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin, Texas en in Las Vegas.

Wat vindt Max Verstappen van F1 Miami?

Verstappen over het ciruit en Miami: “Het circuit van Miami heeft veel snelle stukken, maar ook een heel bochtig gedeelte. Dat maakt het lastig om de juiste balans voor de auto te vinden. Zodra je buiten de normale racelijn komt verlies je meteen veel grip. Gelukkig houd ik wel van een uitdaging.”

„Als je echt wilt wennen aan de temperaturen, dan zou je hier eigenlijk vast moeten wonen. Maar dat is wat lastig voor ons. Tijdens de pauze in april wilde ik vooral veel thuis zijn, niet te veel reizen en aan mijn fysiek werken, juist ook omdat ik daarvoor ziek was geweest. Dat helpt ook wel met het oog op de warmte, maar zweten doe je toch altijd.”

„Een echt circuit zoals Austin vind ik  uitdagend dan die van Miami, maar de stad Miami zelf vind ik wel heel leuk.”

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL