Formule 1 GP Monaco

De Grand Prix van Monaco is een Formule 1 stratencircuit in Monte Carlo en is een van de meest prestigieuze formule 1 races. Lees hier alles wat je moet weten over deze klassieke formule 1 race.

De GP van Monaco winnen is iets dat elke coureur wil en wordt gezien als de belangrijkste formule 1 race. We kennen allemaal de beelden van de dure jachten en de rijke beroemdheden die op de GP van Monaco afkomen.

Circuit van Monaco

Het Circuit de Monaco heeft een lengte van 3,337 kilometer en telt 19 bochten. Er worden 78 ronden gereden, met een totale afstand van 260,286 kilometer.

Inhalen op dit circuit is zeer moeilijk, waardoor een goede kwalificatie zeer belangrijk is om in de punten te kunnen rijden. Kenmerkend is de tunnel waar de hoogste snelheden worden behaald.

circuit monacoGeschiedenis

De eerste F1 Grand Prix van Monaco werd in 1950 georganiseerd door Anthony Noghès. Vanaf 1955 staat de GP van Monaco op de Formule 1-kalender. Door de loop der jaren is het circuit sterk verbetert qua veiligheid.

Zo werden er in 1969 extra veilige Armco-barrières geplaatst zodat coureurs niet meer tegen gebouwen of andere objecten konden botsen.

Ayrton Senna won de GP van Monaco zes keer tussen 1987 en 1993, en is daarmee recordhouder. Hij wordt dan ook wel mister Monaco genoemd.

Graham Hill en Michael Schumacher wonnen de race ieder vijf keer.

Meest opvallende overwinning was die in 1982. Riccardo Patrese won, zonder dat hij het wist. Dit kwam omdat er toen in de laatste ronde de nummers een, twee en drie uitvielen, zonder dat Patrese dat doorhad.

Ook de race in 1996 is noemenswaardig, toen er slechts vier auto’s de finish wisten te passeren.

f1 monacoRecente winnaars F1 Monaco

Max Verstappen viel in zijn eerste Grand Prix van Monaco in 2016 uit en in 2017 veroverde hij de vijfde plek. In 2018 eindigde Max op de negende plek en in 2019 werd hij vierde.

In 2021 wist Verstappen voor het eerst de Grand Prix van Monaco te winnen. Dit was in het seizoen dat hij voor het eerst de wereldtitel pakte. Een jaar later eindige Max op een derde plaats en ging teamgenoot Sergio Pérez de champagne ontkurken.

In 2023 eindigde de top drie in dezelfde volgorde als de top drie aan het begin van de race. Verstappen op 1, Alonso op 2 en plek 3 voor Ocon. Het was voor Alphine de eerste podiumplek in 2023.

2017 Sebastian Vettel (Ferrari)
2018 Daniel Ricciardo (Red Bull)
2019 Lewis Hamilton (Mercedes)
2020 afgelast (corona)
2021 Max Verstappen (Red Bull)
2022 Sergio Pérez (Red Bull)
2023 Max Verstappen (Red Bull)

Bekijk de race in Monaco live

Is het jouw droom om eens een formule 1 race in levende lijve te aanschouwen? Het bezoeken van de Formule 1 in Monaco is dan zeker een aanrader. We weten allemaal dat Monaco een duur staatje is. Toch kun je al voor rond de 100 euro een kaartje kopen.

Helaas zijn de kaarten vaak al snel uitverkocht. Maar ach, eigenlijk zie je de race het best vanuit je luie stoel. Op onze F1 agenda pagina zie je alle starttijden zodat je tijdig voor de buis kunt zitten.

Natuurlijk is Monaco ook een leuke plek om casino vakantie naar te bezoeken.

Max Verstappen woont in Monaco

Nederlands trots Max Verstappen woont in Monaco, samen met zijn vriendin Kelly Piquet.

Er wonen heel veel rijke mensen in Monaco. Reden dat zij in Monaco wonen is omdat je daar geen belasting hoeft te betalen. Zou Verstappen in Nederland wonen, dan zou hij zo’n 50% belasting moeten betalen over zijn inkomsten. Nu betaalt Max Verstappen geen belasting in Nederland.

Je kan fan zijn Max Verstappen, maar in feite valt hem best te verwijten dat hij, al is het legaal, belasting ontduikt. Hier hoor je vrijwel niemand over, want we zijn allemaal trots op hem, maar wij vinden dat hij op dit punt toch wel behoorlijk wat minpunten scoort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL