Formule 1 GP Oostenrijk

De Formule 1 GP van Oostenrijk is bijna elk jaar een prooi voor Max Verstappen. Weet Verstappen ook dit jaar weer toe te slaan? Lees hier alles over het Red Bull Ring circuit in Spielberg.

Vroeger werd dit circuit de A1 Ring genoemd, maar is nu vernoemd naar sponsor en energiedrankje Red Bull. Wat maakt deze baan speciaal en wie wisten hier winnend de streep te passeren?

Orange Army!

De Formule 1 van Oostenrijk is voor Red Bull een soort thuiswedstrijd en trekt alleen al daarom massaal veel in het Oranje uitgedoste Max Verstappen fans aan.

Max Verstappen fans bezoeken massaal de GP van Oostenrijk en de tribunes zijn dan ook oranje gekleurd tijdens het gehele raceweekend.

Een van de beste uitzichten heb je op de ‘Nord'-tribune. Je hebt daar een prachtig overzicht over het grootste deel van het circuit, dat naar beneden loopt.

Veel Max Verstappen fans overnachten op de speciale Formule 1 camping. Wie denkt dat dat goedkoop is, heeft het fout. Voor drie nachten ben je al gauw 600 euro kwijt en slaap je in een simpel tentje.

gp oostenrijk circuit

F1 Oostenrijk

De Red Bull Ring heeft een lengte van 4,326 km en telt slechts 10 bochten. Er worden in totaal 71 raceronden gereden. Het circuit ligt prachtig te midden van de Oostenrijkse Alpen.

De Red Bull Ring is een overzichtelijk circuit waar je vanaf vrijwel alle plekken de race voor het grootste deel goed kunt volgen.

Het circuit kent in totaal drie DRS-zones. Deze bevinden zich op het lange rechte stuk, het stuk tussen bocht 1 naar 3 en bocht 3 en 4. De zogenaamde detectiepunten zijn gesitueerd voor de bochten 10, 1 en 3.

Start GP Oostenrijk

Mis niks van de Grand Prix van Oostenrijk en check hier de Formule 1 tijden. Zo weet je precies wanneer de vrije trainingen, de kwalificatie en de race in Oostenrijk van start gaan.

grand prix oostenrijk

Recente winnaars GP Oostenrijk

In 2023 won Max Verstappen, inclusief een extra pitstop voor de snelste ronde, de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk. Charles Leclerc werd tweede, Sergio Perez derde. De tweede Nederlander op de grid, Nyck de Vries, kon geen punten scoren en werd zeventiende.

2018 Max Verstappen (Red Bull)
2019 Max Verstappen (Red Bull)
2020 Valtteri Bottas (Mercedes)
2021 Max Verstappen (Red Bull)
2022 Charles Leclerc (Ferrari)
2023 Max Verstappen (Red Bull)

Historie circuit Oostenrijk

Het circuit stamt uit 1969 en in 1970 werd er voor het eerst Formule 1 gereden op de Österreichring, die tot en met 1987 op de Formule 1 kalender stond. In 1997 keerde het circuit terug op de kalender nadat er de jaren daarvoor hard was gewerkt aan een verbetering van het circuit, echter in 2003 verdween hij weer uit het schema.

Door een enorme boost van sponsor Red Bull en mede-eigenaar Dietrich Mateschitz, kon het verouderde complex en terrein worden opgeknapt. In 2014 keerde de Grand Prix van Oostenrijk wederom terug op de F1 kalender.

Een berucht moment was toen Ferrari teamorders gaf in 2002. Barrichello lag ruim aan kop maar ging langzamer rijden zodat kopman Michael Schumacher hem kon inhalen.

Klik eerlijk, je krijgt 100% toegang, ongeacht je leeftijd.

Je bevestigt hiermee dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je niet bent uitgesloten van deelname aan online kansspelen.

Wat is je leeftijd?

WELKOM BIJ INTIKKERTJE.NL